Arkiv

 

Valborgsmässoafton 2024!

Ca 190 personer kom och firade in våren här på Torsö Bygdegård! Och vädret visade sin bästa sida!

Det blev en mysig och väldigt trevlig kväll!

Tack säger vi till:

Vår ordförande Kjell-Åke för ditt traditionsenliga välkomnande , Torsö Vokalensemble för er fina körsång och för att ni kommer till oss år efter år, Örjan Nilsson för ditt vårtal som jag tror vi kommer att minnas i många år, med allvar, humor, välkomnande av våren och avsked av vintern. Thomas och anläggning för brasan.

Anders och Janne för bra musik och en blandning av musik, fanns en musiksmak för alla.

Sist men dock inte minst Fest & Kultur för mat, dryck och kaffe å hemmagjorda kakor!

Text/Bild Madde

 

Vilken rolig kväll det blev i Torsö Bygdegård!

Stefan Jonsson och Mikael Westman bjöd på ett fantastiskt quiz och efter det många goa låtar som publiken kunde både rocka loss till, sjunga med i och några lugna fina favoriter. Mikael  och Stefan bjöd på sig själva genom  sång,  gitarr spel men även med ett underbart mellansnack! Publiken fick många goa skratt! Tack alla som kom och TACK Stefan och Mikael, men även ett stort tack till Er alla i Fest och Kultur som ordnat denna kväll! 

Tack alla!

Vid pennan Madde Fest Och Kultur

Berättarcafé med musik, söndag 18 september 

Eftermiddagen inleddes med Bo Björk som berättade till foto av Stefan Svensson om Mariestads Fyrsällskap verksamhet. Det var intressant att få reda på allt jobb de lägger ner på fyrarna runt Torsö med omnejd.  Amanda Hessle och Stefan fortsatte efter detta att berätta om hur boken om ”Djurö-mer än en fyrplats i Vänern” kom till. Publiken fick följa med på en ”resa ut till Djurö” där de fick se gamla och nytagna kort samt höra spännande och intressanta historier bakom dessa foton.   

Efter goda räksmörgåsar med kaffe, fortsatte vi eftermiddagen med Polarn Per. Per Svensson, med sina rötter i Gössäter men boende i Alingsås. Vi fick lyssna till hans visor om sin uppväxt på Kinnekulle till vardagen i Alingsås, med både alvar, humor och skratt. 

Vill tacka alla som kom till Torsö bygdegård denna eftermiddag, men framför allt ett stort tack till Amanda, Stefan, Bo och Per. 

Tack även övriga i Fest och Kultur för det fina arbete ni lägger ner på detta. 

Vid pennan/ Madelene Ramberg